Έναρξη μαθημάτων σεναρίου από την Ε.Λ.Β.Ε.

 

39-Scriptwriting-for-Film-and-TV-MIS1

Η Ε.Λ.Β.Ε. σε συνεργασία με τον Γρηγόρη Βαρδαρινό, σκηνοθέτη και Αναστασία Μπαρτζουλιάνου, σεναριογράφο,

ανακοινώνει

 την έναρξη των μαθημάτων σεναρίου από τις 8 Οκτωβρίου 2015.

Ο κύκλος μαθημάτων απευθύνεται τόσο στα μέλη και φίλους της Ε.Λ.Β.Ε, όσο και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει για:

-τεχνικές  συγγραφής  σεναρίου,

δημιουργία σεναρίου για ταινίες μικρού ή μεγάλου μήκους

-τις τεχνικές διασκευής προϋπάρχοντος λογοτεχνικού έργου [μυθιστόρημα, διήγημα κ.α.] σε σενάριο.

Όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να έρθετε στην παρουσίαση των κύκλων σπουδών στα γραφεία της Ε.Λ.Β.Ε. Τσιμισκή 128,

 Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Θα απαντηθούν πιθανές απορίες και θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Βιογραφικά διδασκόντων:

Γρηγόρης Βαρδαρινός, Σκηνοθέτης

Βραβευμένος σκηνοθέτης, απόφοιτος  του Edinburgh College of Art με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Η διπλωματική του μικρού μήκους μαύρη κωμωδία “Talking Piranhas” κέρδισε τις εντυπώσεις διεθνώς ξεκινώντας την φεστιβαλική της πορεία με μια υποψηφιότητα για BAFTA Scotland New Talent Award 2010 in Fiction, και ολοκληρώνοντας την με την απονομή του Golden Panda Award for Most Innovative Film 2011 Sichuan Film Festival, China. Έχει σκηνοθετήσει τρία δημιουργικά ντοκυμαντέρ για λογαριασμό της ΕΡΤ (“Μεχμέτ” 2010, “Κρίτωνας ο Ακροβάτης” 2013, “In Wood We Trust” 2015).Η τελευταία του ταινία μικρού μήκους “The Noir Project” έχει συμμετάσχεισε11 Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου και έχει λάβει 7 βραβεία μέχρι στιγμής.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας είναι: www.thenoirprojectmovie.org

Αναστασία Μπαρτζουλιάνου, Σεναριογράφος

Έχοντας αξιολογήσει υποψήφια σενάρια για χρηματοδότηση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MEDIA και με πλούσια διδακτική εμπειρία σε Σχολές Κινηματογράφου και θεάτρου, υπογράφει το τρίτο της σενάριο στο “The Noir Project”, το οποίο ήδη έχει δεχτεί αξιόλογες κριτικές και σημαντική υποστήριξη από σημαντικά κινηματογραφικά προγράμματα. Ασκώντας για έξι χρόνια το επάγγελμα της αρθρογράφου σε δημοφιλή free press περιοδικά, η συγγραφή είναι για τηνΑναστασία αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Έχει βραβευτεί για το σενάριο του “The Noir Project”.