Αρχείο κατηγορίας Άννα Νικολαΐδη

Άννα Νικολαϊδη

 

_Media_Default_ArticleImage__IMG_1323-1

Η Άννα Νικολαΐδη είναι κάτοχος Bachelor of Arts από το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)), Master of Arts στη Φιλοσοφία (ΕΚΠΑ) και MBA (Groupe ESLSCA, Παρίσι). Έχει λάβει βραβεία για Δοκίμια που αφορούν την Επιχειρησιακή και Κοινωνική Ηθική-Δεοντολογία του Ιδρύματος EBEN (2013-2016, 2η, 4η και 5η θέση).

Η Άννα έχει υπηρετήσει ως εθελόντρια σε μια σειρά από ΜΚΟ και ως βοηθός στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Είναι παραγωγός, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και εμπνευστής της εκπομπής «Ανάδειξέ το», ένα επιστημονικό και πολιτιστικό μαγκαζίνο, που μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω συνεργασιών με εθνικά και διεθνή τηλεοπτικά κανάλια.

Η Άννα έχει δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που ονομάζεται ”Μετανάστες, εθελοντισμός και προσφορά”, ενώ έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τίτλο « Το ηθικό υπόβαθρο της ΕΚΕ στις ΜΚΟ και UNCHR στην Ελλάδα “, (εκδ. Λιβάνη, 2011). Πρόσφατα δημοσίευσε μια συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Σκέψεις και λέξεις” (εκδ. Μπαρτζουλιάνος, 2016). Έχει επίσης συγγράψει και δημοσιεύσει έναν αριθμό άρθρων που επικεντρώνονται στην φιλοσοφία και την επικοινωνία της πολιτικής ηθικής των ΜΚΟ και έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε εθνικά και διεθνή συνέδρια Ηθικής Φιλοσοφίας.

Η Άννα είναι σήμερα υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφίας (ΕΚΠΑ).

4-14

νικολαιδη34