Αρχείο κατηγορίας ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΑΜΟΥΛΗ

29/5/2024, Λογοτεχνική Τετάρτη της ΕΛΒΕ

Στα πλαίσια της Λογοτεχνικής Τετάρτης, την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 18:00μ.μ., η Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδος υποδέχθηκε την Ποιήτρια και Δρ. Συγκριτικής Γραμματολογίας Ιονίου Παν/μίου, κα Ευαγγελία Δαμουλή.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της ΕΛΒΕ, κα Στέλλα Σωτήρκου.

Στην όμορφη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Χρήστος Μήττας και η Πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης <<Nouvelle Amicale>>, Στελλίνα Τρωιανού.

Θερμές ευχαριστίες στο νέο Μέλος της Ένωσης, κα. Ευαγγελία Δαμουλή, στους εξαίρετους ομιλητές· Ελένη Σεμερτζίδου, Χρυσάνθη Ινάχογλου, Ηλία Σπυριδωνίδη, καθώς και σ’ όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας…  

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ-ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ., Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕ

ΦΩΤΟ από 19/6/2024, Λογοτεχνική Τετάρτη της ΕΛΒΕ

Ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, κ. Δημήτριος Καραμήτσος, παρουσίασε το συγγραφικό έργο του Καθηγητού Ανατομικής και Ποιητή, αείμνηστου Ξεπουλιά, στα Γραφεία της ΕΛΒΕ (Τσιμισκή 128).

Ακολούθησε πρόγραμμα απαγγελιών.

Για την ΕΛΒΕ,

Η Πρόεδρος Στέλλα Σωτήρκου

Η Γεν. Γραμματέας Ανθούσα Κορτσίνογλου

ΔΙΑΛΕΞΗ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ Α.Π.Θ., ΑΘ. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕ

Λογοτεχνική Τετάρτη 5/6/2024 της ΕΛΒΕ

Η Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή τον Ομότιμο Καθηγητή του Α.Π.Θ. και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αθανάσιο Καραθανάση, στα Γραφεία της (Τσιμισκή 128).

Θέμα ομιλίας: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ευχαριστούμε θερμά τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραθανάση, καθώς και τα Μέλη της Ένωσης, τα οποία τίμησαν, με την παρουσία τους, την εκδήλωση…

Για την ΕΛΒΕ,

Η Πρόεδρος Στέλλα Σωτήρκου

Η Γεν. Γραμματέας Ανθούσα Κορτσίνογλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2020

Στην Αίθουσα της Ε.Λ.Β.Ε.-Τσιμισκή 128,2οςόροφος

1. 15 Ιανουαρίου, Δέσποινα Αμασλίδου, «Η Λογοτεχνία για τους πρόσφυγες του 22», που τελειώνει με το video του «Αμελέ Γιοβάννη». Ακολουθούν απαγγελίες ποιημάτων σχετικές με το θέμα.

2. 22 Ιανουαρίου, Δέσποινα Στρίγκου – Καρκανιά, παρουσίαση της ποιητικής  συλλογής, «Σκιόφωτα και ροδαυγές». Την συλλογή θα παρουσιάσουν: η Φωτεινή Φωτιάδου – Κωνσταντίνου, η Δέσποινα Αμασλίδου και η Ελένη Βεζύρογλου.

3. 29 Ιανουαρίου, Ιωάννης Χατζής (Ιστορικός), «Η πτώχευση της Αργεντινής και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2001, μια ιστορική αποτίμηση».

4. 05 Φεβρουαρίου, Στέργιος Ανδρεόπουλος, παρουσίαση του έργου του από τον Ελευθέριο Μουφτόγλου και την Βίκυ Κατράνα.

5. 12 Φεβρουαρίου, Χρήστος Τουμανίδης, παρουσίαση του συγκεντρωτικού τόμου ποιημάτων του (1978-2005) με τίτλο: «Από το βάθος της αιτίας». Το βιβλίο, υπό την αιγίδα της Ε.Λ.Β.Ε., θα παρουσιάσει ο Γιώργος Σαράτσης.

6. 19 Φεβρουαρίου, Αναστασία Λειβαδοπούλου, «Ασχολίες, ήθη και έθιμα των κατοίκων του παλιού ποντιακού προσφυγικού οικισμού Αρσακλί (σήμερα Πανόραμα), τις δεκαετίες 1950-1960». Από το βιβλίο της το παλιό Πανόραμα, με τίτλο: «Κάτω από το Λόφο», Β΄ έκδοση 2017.

7. 26 Φεβρουαρίου, Ιωάννης Μαρίνος, παρουσίαση του συνολικού του έργου

8. 04 Μαρτίου, Σωκράτης Δεληβογιατζής, (Καθηγητής Φιλοσοφίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), «Η Φιλοσοφία ως το περιέχον της Πολιτικής».

9. 11 Μαρτίου, Λευτέρης Μουφτόγλου, παρουσίαση του συνολικού του έργου.

10. 18 Μαρτίου, Αλέξανδρος Σταματουλάκης, «Ο Μοναχικός πολεμιστής και η κηπουρική του μυαλού».

11. 25 Μαρτίου,  Αργία – Εθνική Επέτειος

12. 01 Απριλίου Νίκος Χασάναγκας, θα μιλήσει με θέμα: «Κοινωνιολογία  Τοπίου», επιστημονικό δοκιμιακό έργο. Σε ορισμένα κεφάλαια αναφέρεται στη σχέση τοπίου και αφήγησης παραμυθιών, με πολλές φωτογραφίες και οπτικό υλικό.

13. 8 Απριλίου, Λόγος και Ποίηση για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.  

14. 29 Απριλίου, Γιώργος Σαράτσης, «Τέχνη + Τεχνική: μία απόπειρα προσέγγισης».

Η Πρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε.

Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου