Οι Λογοτεχνικές μας Τετάρτες.

Μία από τις πιο όμορφες προτάσεις – πρωτοβουλίες του Δ.Σ. της Ε.Λ.Β.Ε. υπήρξε αναμφίβολα αυτή της συγκέντρωσης των λογοτεχνών μας κάθε Τετάρτη, όπου τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζονται μεταξύ τους, όχι μόνο σαν φυσικά πρόσωπα αλλά και σαν δημιουργοί, προβάλλοντας το έργο τους.

Αυτό, είδαμε με χαρά πως λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία κι επειδή μια καλή ιδέα προσφέρει πάντα περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης ώστε να γίνει καλύτερη, το Δ.Σ. προχωρά ένα βήμα ακόμη, αποφασίζοντας την αναβάθμιση της Λογοτεχνικής Τετάρτης.

Σε σύσκεψή του, αποφασίστηκε να προστεθούν διαλέξεις, για λογοτεχνικά και μόνο θέματα, από προσκεκλημένους, ειδικούς επάνω στα θέματα αυτά. (Φιλολόγους, καταξιωμένους συγγραφείς, καθηγητές, κριτικούς λογοτεχνίας, κ.α.) Σαν χρόνος της διάλεξης, ορίζονται αυστηρά τα 30΄ έως 45΄. Μετά το πέρας της διάλεξης, θα γίνεται συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, καθώς και ανάγνωση ποιημάτων των μελών μας, όταν θα το επιτρέπει ο χρόνος.

Έχουμε την εντύπωση πως η καινούργια παράμετρος θα λειτουργήσει ωφέλιμα και θα δημιουργήσει μια πιο ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα.

Επίσης, όταν κάποιο από τα μέλη μας επιθυμεί να γίνει παρουσίαση του έργου του στη στέγη μας, θα ακολουθεί την απλή διαδικασία της αποστολής ενός email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (elveth1980@gmail.com) για να μπει στο σχετικό μας πρόγραμμα παρουσιάσεων. Με τον τρόπο αυτό, εξυπηρετείται η απόλυτη διαφάνειαστη σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Εάν για κάποιο λόγο υπάρχει αδυναμία αποστολής email, τότε αρκεί να εκδηλώσει τηλεφωνικά την επιθυμία του στην Πρόεδρο, 6944 311 015, ώστε να το αναφέρει στο Δ.Σ.

Ο χρόνος της παρουσίασης του έργου των μελών ορίζεται επίσης αυστηρά στα 30΄ έως 45΄ και ύστερα ακολουθεί η αγαπημένη μας συνήθεια να διαβάζονται ποιήματα και μικρά αποσπάσματα πεζογραφημάτων.

Οραματιζόμαστε ένα εξαιρετικό μέλλον για την Ένωσή μας και σαν Δ.Σ. καταβάλλουμε την κάθε δυνατή προσπάθεια.

Η Πρόεδρος                                                       Η Γενική Γραμματέας

Άννα Φαχαντίδου                                                   Ελένη Βεζύρογλου