Εκδρομή της Ε.Λ.Β.Ε: Τρίκαλα-Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα

 

meteora-monastery-greece

 

Πρόγραμμα εκδρομής Τρίκαλα-Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα που οργανώνει η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος(14 – 15 Μαρτίου 2015)

 

1η Ημέρα Θεσσαλονίκη – Τρίκαλα 250 χλμ

 Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί  από την πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου). Θα κάνουμε μια στάση, μετά τα Τέμπη, για καφέ και θα  συνεχίσουμε την διαδρομή δια μέσω Λαρίσης και Τρικάλων· άφιξη στα Μετέωρα περίπου στις 11:00. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τα Ιερά κειμήλια της Μονής, αλλά και την μαγευτική θέα στον Θεσσαλικό κάμπο. Θα  συνεχίσουμε  με μια περιήγηση στα υπόλοιπα μοναστήρια με το λεωφορείο, για να απολαύσουμε πανέμορφες εικόνες από το μοναδικό αυτό γεωλογικό φαινόμενο και περνώντας μέσα από το Καστράκι θα φτάσουμε στην γραφική Καλαμπάκα. Εκεί  θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την όμορφη αυτή πόλη, που αναπτύχθηκε στην σκιά των βράχων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων. Αργά το μεσημέρι άφιξη στα Τρίκαλα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ, νωρίς, προτείνουμε μια περιήγηση – ξενάγηση  με τα πόδια στο πανέμορφο κέντρο της πόλης, όπου κυριαρχεί ο Ληθαίος ποταμός με τις αναρίθμητες γέφυρες και επίσης στην παλαιά χριστιανική συνοικία Βαρούσι με τις παλαιές Εκκλησίες και το Ασκληπιείο, καθώς και στην παραδοσιακή περιοχή Μανάβικα. Τέλος θα επισκεφθούμε το κάστρο με το εμβληματικό ρολόι, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, για να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ε.Λ.Β.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και με θέμα: «Αχιλλέας – ο ήρωας της Ηλιάδας». Το βράδυ προαιρετικά προτείνουμε διασκέδαση σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα  Τρίκαλα- Θεσσαλονίκη 300 χλμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το περίφημο πέτρινο γεφύρι του 1514, που έκτισε ο Άγιος Βησσαρίωνας στην περιοχή της Πύλης. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την μαγευτική  Ελάτη με το πανέμορφο αλπικό τοπίο της για καφέ. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας και περνώντας από το Μουζάκι θα καταλήξουμε στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα και το φράγμα της. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα στο Λαμπερό, δίπλα στις όχθες της Λίμνης και αργά το μεσημέρι θα κάνουμε μια στάση στην πόλη της Καρδίτσας, για να απολαύουμε ένα καφέ στο πάρκο Παυσίλυπου ή εναλλακτικά, κάνοντας ένα περίπατο για  να γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης. Τέλος, αργά το απόγευμα, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις· άφιξη στην Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

Τιμή 60 € το άτομο και περιλαμβάνει:

  • Πολυτελές σύγχρονο  λεωφορείο για τις μετακινήσεις
  • Ξενοδοχείο 3* (β’ κατηγορίας) με πρωινό στο κέντρο της πόλης
  • Συνοδό- ξεναγό του γραφείου μας
  • Ασφαλιστική κάλυψη

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, [μέχρι τις 25 Φεβ 2015]μπορείτε να τηλεφωνείτε στην κυρία Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου στα τηλέφωνα 2310 922646 / 6944336443  και στον κύριο Φώτη Καρπάθη στο τηλ. 6940647745.