7 ήμερη εκδρομή της Ε.Λ.Β.Ε.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΑΓΙΟ ΜΑΡΙΝΟ-ΠΙΖΑ-ΒΕΡΟΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΡΑΒΕΝΝΑ  

 29/04/2019-05/05/2019

 

1η ημέρα  29/04 :  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΝΚΟΝΑ

Συγκέντρωση το απόγευμα στις 16.00,  στο άγαλμα Βενιζέλου (πλατεία Αριστοτέλους) και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους γύρω στα μεσάνυχτα με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα.

2η ημέρα 30/04:  ΑΝΚΟΝΑ-ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 

Άφιξη το μεσημέρι στην Ανκόνα και επιβίβαση στο λεωφορείο. Πρώτη στάση στο Σαν Μαρίνο για αγορές στα αφορολόγητα. Συνεχίζουμε για τη Φλωρεντία,όπου  θα  φτάσουμε  αργά το απόγευμα. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για δείπνο και στη συνέχεια για βραδινή βόλτα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

3η  ημέρα 01/05:  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ- (ΠΙΖΑ)

Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο – ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά – την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας. Στη συνέχεια προαιρετική επίσκεψη στη γκαλερί Uffizi. Αναχωρούμε για την Πίζα όπου εκτός από τον πασίγνωστο κεκλιμμένο πύργο θα επισκεφτούμε και τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Επιστροφή το απόγευμα στη  Φλωρεντία. Προαιρετικό δείπνο και μετάβαση στο ξενοδοχείο μας.

4 ημέρα 02/05:  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ -ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη  Βερόνα όπου θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για τον τελικό προορισμό μας, τη Βενετία. Άφιξη αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στην περιχή του Μέστρε. Θα  ακολουθήσει δείπνο και διαν/ση.

5η  ημέρα: 03/05 ΒΕΝΕΤΙΑ (ξενάγηση)

Πρωινό και μετάβαση στο Τρονκέτο  από το οποίο  θα πάρουμε το βαπορέτο γιανα μεταφερθούμε στο κέντρο της πόλης. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Εκτός των άλλων θα επισκεφτούμε την AcademiaDeL’Arte, το θέατρο Fenice και την περίφημη Μαρκιανή βιβλιοθήκη.Ακολουθεί επίσκεψη στον ναό του Αγίου Γεωργίου όπου ενδεχομένως να συναντήσουμε τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μελίτης, Γενάδιο Ζερβό. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεσημας (φαγητό, βόλτα με γόνδολες). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο για δείπνο και διαν/ση.

6η  ημέρα 04/05 ΒΕΝΕΤΙΑ- ΡΑΒΕΝΝΑ – ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό και στις  07.30 αναχώρηση. Θα κάνουμε στάση στη Ραβέννα για να θαυμάσουμε τα βυζαντινά ψηφιδωτά του Αγίου Βιταλίου και του Αγίου Απολλιναρίου. Συνεχίζουμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και απόπλους για Ηγουμενίτσα.

7η  ημέρα 05/05: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η άφιξη μας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα είναι περίπου 11.00-12.00 πμ. Αναχωρούμε για την πόλη μας με μια ενδιάμεση στάση για καφέ.

Ø ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Μεταφορά με πολύ καλό λεωφορείο το οποίο  πληρεί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4 για την διαδρομή Ηγουμενίτσα-Ανκόνα-Ηγουμενίτσα
 • Διαμονή 29/04 και 30/04  στην Φλωρεντία με πρωινό σε δίκλινα δωμάτιο  στο ξενοδοχείο THEGATE  4**** http://www.thegatehotel.it/en/home-en/
 • Διαμονή 01/05 και 02/05 στην περιοχή του Μέστρε με ημιδιατροφή σε δίκλινα δωμάτιο στο ξενοδοχείοHOLIDAYINNMARGERA 4**** www.wotif.com/Venice-Hotels-Holiday-Inn-Venice-Mestre-Marghera.h570381.Hotel-Information
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.
 • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης.
 • Λιμενικά Τέλη.
 • ΦΠΑ και Check Point.

Δεν περιλαμβάνονται: 
Είσοδοι μουσείων, φόροι πόλεων, (4 € ανά άτομο / ανά διαν/ση στη Φλωρεντία και  03,10 αντίστοιχα στο Μέστρε), Βαπορέτα Βενετίας και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο ή δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ (για συμμετοχή 30 ατόμων)

ü 465  €  σε δίκλινο δωμάτιο   και  τετράκλινη καμπίνα

ü 565 €  σε μονόκλινο δωμάτιο    και  τετράκλινη καμπίνα

ü 455 €  σε τρίκλινο δωμάτιο  και  τετράκλινη καμπίνα

ü Επιβάρυνση για τρίκλινη καμπίνα (ΑΒ3)  30 € ανά άτομο

ü Επιβάρυνση για δίκλινη καμπίνα (ΑΒ2)  40 € ανά άτομο.

Ø ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

 • Προκαταβολή ποσού 100 €  ανά άτομο μέχρι και 10/01 στην κα Αμασλίδου  και εξόφληση μέχρι και 10/04 στα γραφεία του ATHOSHELLAS

(Μητροπόλεως 16 στο κέντρο και Πασσαλίδου 88 στην Καλαμαριά)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 •         Στην περίπτωση συμμετοχής 40 ατόμων οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά 10 €  ανά άτομο και στην περίπτωση συμμετοχής 50 ατόμων οι παραπάνω τιμές μειώνονται επιπλέον 5 € ανά άτομο.

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:  Kα ΑΜΑΣΛΙΔΟΥ 2310-412 587

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στο ΑTHOSHELLAS (Γιώργος Λαγός) 2310-284 300 εσωτερικό 303