Εκδρομή στην Βουλγαρία-Φιλιππούπολη,στις 26-28 Οκτ 2019

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΦΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Η Φιλιππούπολη εφέτος επιλέχθηκε ως πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης. Αυτός είναι ο λόγος που, ως Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, σκεφθήκαμε να οργανώσουμε μια εκδρομή στην Φιλιππούπολη και να συναντηθούμε με τους εκεί λογοτέχνες της Βουλγαρίας. Μαζί μας θα είναι η εξαίρετη ξεναγός, κα Ευγενία Κούκουρα, η οποία γνωρίζει και άπταιστα τα Βουλγαρικά και έχει επαφές με εκεί Λογοτέχνες. Στην Φιλιππούπολη θα έχουμε μαζί μας και την ξεναγό Μαριέλλα Στόεβα, η οποία είναι και Πρόεδρος των Λογοτεχνών Φιλιππούπολης. Επίσης εκεί κατοικεί και το μέλος μας, Μαρία Φιλίπποβα, της οποίας το βιβλίο παρουσιάσαμε τον Μάιο, στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Μαλλιάρης Παιδεία».

Τα μέλη μας, τα οποία θα συμμετάσχουν στην εκδρομή, αν επιθυμούν μπορούν να στείλουν ένα ποίημά τους, μικρό σχετικά, εντός 10 ημερών με ελεύθερο θέμα, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Προέδρου της Ε.Λ.Β.Ε. gorgoalexiou@gmail.com Τα ποιήματα θα μεταφραστούν στην βουλγαρική γλώσσα από την κα Ευγενία Κούκουρα, ίσως και από την Μαρία Φιλίπποβα και θα απαγγελθούν στην διάρκεια της λογοτεχνικής βραδιάς που θα οργανώσουμε εκεί.

26 /10, Σάββατο

Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη, πρωί 08:30 από την Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. 

(3 ώρες ταξίδι, χωρίς τα σύνορα).

Μοναστήρι της Ρίλα.

Άφιξη Φιλιππούπολη – check in. 

Το βράδυ προαιρετικό δείπνο σε ταβέρνα με μουσική.

27/10, Κυριακή

Το πρωί θα κάνουμε τον γύρο της πόλης. 

Το απόγευμα θα οργανώσουμε εκδήλωση – «Ποιητική βραδιά». 

Συνάντηση με τους λογοτέχνες της Φιλιππούπολης σε χώρο εκδηλώσεων.

28/10 Δευτέρα

Αναχώρηση για Σόφια.

Γύρο πόλης – ελεύθερος χρόνος. 

Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

Η τιμή κατ’ άτομο είναι:  

Για δίκλινο δωμάτιο 160 ευρώ, για τρίκλινο 155 ευρώ και για μονόκλινο 185 ευρώ. Για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 30 άτομα. Εάν συμπληρωθούν περισσότερα των 35 ατόμων θα υπάρξει 05 ευρώ έκπτωση στον καθένα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται λεωφορείο του πρακτορείου Κυριακίδη, ξενοδοχείο με πρωινό, ξεναγήσεις κλπ.

Η προκαταβολή, 80 ευρώ, πρέπει να δοθεί μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα 25 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία μας, Τσιμισκή 128 (2ος όροφος), γιατί πρέπει να κλειστεί το ξενοδοχείο. Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα 02 Οκτωβρίου, αλλά πρέπει να μας τηλεφωνήσετε ότι σίγουρα θα συμμετάσχετε. Η εξόφληση πρέπει να γίνει 10 τουλάχιστον ημέρες νωρίτερα μέχρι και την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Κάθε Τετάρτη απόγευμα 18:00 – 20:00 τα γραφεία μας είναι ανοιχτά, αφού έχουν προγραμματιστεί και παρουσιάζονται έργα (βιβλιοπαρουσιάσεις) και διαλέξεις μελών μας. Οι συμμετοχές και τα χρήματα θα συγκεντρωθούν από τον Ταμία της Ε.Λ.Β.Ε. κ. Λευτέρη Μουφτόγλου.

Παρακαλώ τα μέλη και τους φίλους της Ε.Λ.Β.Ε. να προωθήσετε το πρόγραμμα της εκδρομής στους γνωστούς, στους συγγενείς και φίλους σας και  έγκαιρα να δηλώσετε συμμετοχή. Σας δηλώνω πως θα είναι μια εξαιρετική εκδρομή, από αυτές που δεν ξεχνιούνται. Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας του ταμία: 2310 304309 / 6937202886.

Της προέδρου Γεωργίας – Γοργούς Αλεξίου: 2310 922646 / 6944336443

Προσοχή! θα έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας, η οποία πρέπει να είναι σχετικά νέα, δηλαδή και με τους λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο το όνομά σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Β.Ε.

Η Πρόεδρος

Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου