ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2020

Στην Αίθουσα της Ε.Λ.Β.Ε.-Τσιμισκή 128,2οςόροφος

1. 15 Ιανουαρίου, Δέσποινα Αμασλίδου, «Η Λογοτεχνία για τους πρόσφυγες του 22», που τελειώνει με το video του «Αμελέ Γιοβάννη». Ακολουθούν απαγγελίες ποιημάτων σχετικές με το θέμα.

2. 22 Ιανουαρίου, Δέσποινα Στρίγκου – Καρκανιά, παρουσίαση της ποιητικής  συλλογής, «Σκιόφωτα και ροδαυγές». Την συλλογή θα παρουσιάσουν: η Φωτεινή Φωτιάδου – Κωνσταντίνου, η Δέσποινα Αμασλίδου και η Ελένη Βεζύρογλου.

3. 29 Ιανουαρίου, Ιωάννης Χατζής (Ιστορικός), «Η πτώχευση της Αργεντινής και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2001, μια ιστορική αποτίμηση».

4. 05 Φεβρουαρίου, Στέργιος Ανδρεόπουλος, παρουσίαση του έργου του από τον Ελευθέριο Μουφτόγλου και την Βίκυ Κατράνα.

5. 12 Φεβρουαρίου, Χρήστος Τουμανίδης, παρουσίαση του συγκεντρωτικού τόμου ποιημάτων του (1978-2005) με τίτλο: «Από το βάθος της αιτίας». Το βιβλίο, υπό την αιγίδα της Ε.Λ.Β.Ε., θα παρουσιάσει ο Γιώργος Σαράτσης.

6. 19 Φεβρουαρίου, Αναστασία Λειβαδοπούλου, «Ασχολίες, ήθη και έθιμα των κατοίκων του παλιού ποντιακού προσφυγικού οικισμού Αρσακλί (σήμερα Πανόραμα), τις δεκαετίες 1950-1960». Από το βιβλίο της το παλιό Πανόραμα, με τίτλο: «Κάτω από το Λόφο», Β΄ έκδοση 2017.

7. 26 Φεβρουαρίου, Ιωάννης Μαρίνος, παρουσίαση του συνολικού του έργου

8. 04 Μαρτίου, Σωκράτης Δεληβογιατζής, (Καθηγητής Φιλοσοφίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), «Η Φιλοσοφία ως το περιέχον της Πολιτικής».

9. 11 Μαρτίου, Λευτέρης Μουφτόγλου, παρουσίαση του συνολικού του έργου.

10. 18 Μαρτίου, Αλέξανδρος Σταματουλάκης, «Ο Μοναχικός πολεμιστής και η κηπουρική του μυαλού».

11. 25 Μαρτίου,  Αργία – Εθνική Επέτειος

12. 01 Απριλίου Νίκος Χασάναγκας, θα μιλήσει με θέμα: «Κοινωνιολογία  Τοπίου», επιστημονικό δοκιμιακό έργο. Σε ορισμένα κεφάλαια αναφέρεται στη σχέση τοπίου και αφήγησης παραμυθιών, με πολλές φωτογραφίες και οπτικό υλικό.

13. 8 Απριλίου, Λόγος και Ποίηση για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.  

14. 29 Απριλίου, Γιώργος Σαράτσης, «Τέχνη + Τεχνική: μία απόπειρα προσέγγισης».

Η Πρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε.

Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου