Κοπή της βασιλόπιτας 2020

Στις 12 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Η Πρόεδρος της Ένωσής μας, Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου, μετά τις ευχές της για την ευόδωση του νέου έτους και την αναφορά της στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων της Ε.Λ.Β.Ε. με την νέα χρονιά, τεμάχισε την Βασιλόπιτα, την οποία εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει το εκλεκτό μέλος της Ε.Λ.Β.Ε., κος Πασχάλης Παπαβασιλείου. 

Μετά το μοίρασμα της Βασιλόπιτας έγινε η ανακήρυξη Επίτιμων Μελών, τα οποία επιλέχθηκαν μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίτιμα μέλη ανακηρύχθηκαν ο διακεκριμένος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διανοητής διεθνούς κύρους, Σωκράτης Δεληβογιατζής, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας, Πέτρος Πετρακάκης και ο Δημήτριος Μπουκόνης, Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, για την προσφορά τους στον πολιτισμό και στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Μετά την ανάγνωση των βιογραφικών τούς δόθηκαν οι επιτίμιες πλακέτες.

Ακολούθησε η θεσμοθετημένη υποδοχή νέων μελών που αριθμούσε 32 μέλη, αυτών που εγράφησαν στην Ένωση το 2019. Στα νέα μέλη δόθηκαν αναμνηστικές κονκάρδες, με τον λογότυπο της Ε.Λ.Β.Ε. και μια καρτούλα με ευχές για το καλωσόρισμα και την νέα χρονιά. Σε όλα τα νέα μέλη και στα Επίτιμα μέλη, η Πρόεδρός μας πρόσφερε και βιβλία της.

Το νόμισμα της βασιλόπιτας έπεσε στον κύριο Υπάτιο Ιωσηφίδη, Γεν. Γραμματέα της Ένωσης, και ο κύριος Ζαχαρίας Προδρόμου βρήκε το δεύτερο νόμισμα που υπήρχε στα πιτάκια που μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.