Πρόγραμμα εκδηλώσεων Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου ‏ 2016

 

AΠΡΙΛΙΟΣ

6 Απριλίου: (Λογοτεχνική Τετάρτη- 6 μμ)  Παρουσίαση έργου του   Άγγελου Δελιακίδη

13 Απριλίου: (Λογοτεχνική Τετάρτη- 6μμ)   Παρουσίαση έργου του  Γιάννη Παπαγαρυφάλλου

Δευτέρα 18 Απριλίου -7μμ Σατυρική βραδιά ,στο σύλλογο ζωγράφων [Αρχαιολογικού μουσείου και Εδμόνδου Ρόσταν 6 ]   Δηλώστε συμμετοχή με ένα σατυρικό έργο σας. [στην πρόεδρο 6944311015]

20 Απριλίου: (Λογοτεχνική Τετάρτη-6μμ) Παρουσίαση έργου του  Σανιδά Γιώργου

ΜΑΙΟΣ

4 Μαϊου: Στην Εύξεινο Λέσχη στις 7 μμ -[Λεωφόρος Νίκης 13]  θα παρουσιάσει το βιβλίο  της Δέσποινας Αμασλίδου «Αμελές Γιοβάννης»,  ο Επαμεινώνδας Φαχαντίδης και την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η πρόεδρος της ΕΛΒΕ, Άννα Φαχαντίδου.  Θα προβληθεί και ολιγόλεπτη ταινία με θέμα τα τάγματα εργασίας του Πόντου, που επιμελήθηκε η Ιφιγένεια Αμασλίδου.

11 Μαϊου: (Λογοτεχνική Τέτάρτη-6μμ) Παρουσίαση έργου του  Πανέλα Αθανάσιου

11 Μαΐου  Παρουσίαση βιβλίου της Φωτεινής Φωτιάδου ’’Μες της ζωής τα σύνορα’’ συλλογή διηγημάτων ,στην αίθουσα ‘Λίτσα Φωκίδη’ -Πανόραμα- 8 μμ.

Πέμπτη 12 Μαϊου – στο Κέντρο Ιστορίας – Ιπποδρόμιο στις 7 μμ: παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Φαχαντίδου: «Η φωτογραφία του ξεριζωμού»

18 Μαϊου: (Λογοτεχνική Τετάρτη-6μμ ) Παρουσίαση έργου της Σοφίας Χρήσταινα

Στις 20 Μαϊου, ημέρα Παρασκευή στις 7μμ, στην στέγη μας, το εκλεκτό μέλος μας Βασιλική Φραντζή από την Λέσβο, θα μας μιλήσει για την ομορφιά, τον πλούτο και την διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας.

25 Μαϊου: (Λογοτεχνική Τετάρτη- 6μμ )  Η άλωση της Πόλης, μέσα από το διήγημα της Δέσποινας Αμασλίδου: Θεόφιλος, ένας Ιερεμίας της Άλωσης (Ταινία της Ιφιγένειας Αμασλίδου)

28 Μαϊου: Το «Ένα γλέντι για σας» στο  δημαρχείο του Πανοράματος ΑΙΘΟΥΣΑ ‘Σταύρου Κουγιουμτζή’.Μια εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγες του 22, από τους συγγραφείς: Άννα Φαχαντίδου, Γιώργο Μάνο και Δέσποινα Αμασλίδου. Το οπτικοακουστικό υλικό επιμελήθηκε η Ιφιγένεια Αμασλίδου και ο Βασίλης Κασούρας θα συνοδεύσει με το ούτι του.

ΙΟΥΝΙΟΣ

1 Ιουνίου(Λογοτεχνική Τετάρτη-6 μμ)  Παρουσίαση έργου της Μαργαρίτας Πόδα

8 Ιουνίου (Λογοτεχνική Τετάρτη-6μμ) Παρουσίαση έργου της Αντωνίας Καλαϊτζόγλου

15 Ιουνίου(Λογοτεχνική Τετάρτη-6μμ]  Παρουσίαση έργου της Αλήθειας Ευπραξιάδου

Κάθε Λογοτεχνική Τετάρτη μετά το πέρας της εκάστοτε παρουσίασης έργου λογοτεχνών, ισχύει η ελεύθερη απαγγελία ποιημάτων των μελών και φίλων της Ε.Λ.Β.Ε.

Τσιμισκή 128 -2ος όροφος, Γραφεία της Ε.Λ.Β.Ε.