Λογοτεχνική Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 [τελευταία για την σεζόν]

alhtheia_evpraxiadou_0

Την τελευταία λογοτεχνική Τετάρτη της σεζόν

στις 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 6μμ

καλοσωρίζουμε στην αίθουσα της Ε.Λ.Β.Ε

την λογοτέχνη -μέλος της

Αλήθεια Ευπραξιάδου
και γνωρίζουμε το συγγραφικό της έργο

Η Αλήθεια Ευπραξιάδου

γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παρίσι. Είναι διπλωματούχος της γαλλικής λογοτεχνίας, ατομικής ψυχολογίας – προσωπολογίας και αισθητικής.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα άρθρα με γυναικείο περιεχόμενο στην εφημερίδα “Μακεδονία” με το όνομα Θούλα Σεργιάδου.
Πρωτοεμφανίστηκε με το βιβλίο της ” Ένα ποτήρι νερό με γεύση από Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη – Μια μυθιστορία από το 1830 έως το 1930″,
University Studio Press, 1996.
Η σειρά “Μύθοι και Ιστορήματα” είναι 12 μεγάλα Ελληνικά παραμύθια. Τα πρώτα 8 εκδόθηκαν από τις εκδόσεις “Δίον”.
Από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία κυκλοφορεί το βιβλίο της “24 Ερωτικά Γράμματα” και τα διηγήματα “Αχ. Τι ιστορίες κι αυτές για γέλια και για κλάματα”.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου και της Εταιρίας συγγραφέων Βορείου Ελλάδος.
Βραβεύτηκε από τον σύνδεσμο εκδοτών Βόρειας Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου νοτιανατολικής Ευρώπης για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα.
Αναφέρεται στην  «Εγκυκλοπαίδεια Βορειοελλαδιτών Λογοτεχνών» εκδόσεις Υδρόγειος, στη “Λογοτεχνική Δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας 1875-2007” και στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση.